skip to Main Content

VINNARE TYNNEREDSPRISET 2024

Årets lärare
Anna Dahlberg, Communityskolan Tynnered

Anna är en engagerad lärare på skolan. Hon lyckas kombinera att både få det lugnt på lektionerna, att ge allt för att eleverna ska nå målen inom matematik och NO men även ha en varm relation med eleverna som innehåller en del skoj, samtidigt som det är tydligt att hon alltid är vuxen i relationen.

På studiedagar bjuder hon in elever så de kan studera extra matematik inför nationella proven. Eller när hon varje tisdagmorgon bjuder på en extra lektion matematik för de som behöver i årskurs 7. Hon är även den läraren som drivit, planerat och genomfört att våra 8:or får varje år åka på skidresa till Hovfjället utan det kostar dem något. Hon har hittat sponsorer, fått eleverna att samla in pengar och sen prutat med bussbolag och stuguthyrare. När hon fått tag på biljetter för en innebandymatch med Pixbos damer så har hon på kvällstid utanför arbetstid åkt till Mölnlycke med intresserade elever, allt för att öppna världen för dem.

Årets skollyft
Mobarik Dahir, Frejaskolan

Mobarik har gjort en fantastisk resan under högstadiet. Tack vare hårt arbete har han utvecklats mycket. Han har enträget, trots olika utmaningar, fortsatt studera och plugga.  Hans måluppfyllelse har ökat enormt sedan åk 7. Idag är han ett föredöme med stor arbetsmoral, gott kamratskap och hög motivation.

Årets förebild
Daniel Okpaleke, Proletären FF

Daniel har tagit steget från deltagare i Proletären FF:s Sommarkul, till ledare för Sommarkul, till att nu själv ansvara för en grupp på ca 25 13-14-åriga killar. Han började efter sommaren 2022, då blott 16 år gammal, först som hjälpledare men visade på stort ansvarstagande, självständighet och god hand med barnen att han snart var ansvarig huvudtränare, en uppgift han visat sig axla bättre än många vuxna. Vid behov varvar han träning med läxhjälp och då träffas ungdomarna lite tidigare för att t ex ta sig an matteläxorna. Daniels lugna och trygga sätt att vara, att ta sina egna studier seriöst och allmänt vara en respektfull person med god känsla för vad som är rätt och fel gör honom till en förebild för ungdomar i Tynnered.

Årets verksamhet
Pingstkyrkan Västra Frölunda

Pingstkyrkan har en stor social verksamhet. Sedan våren 2022 har medlemmar lämnat kyrkans lokaler och bl a tagit sig till Briljantgatans stora innegård för en satsning som heter ”Hänget”. Syftet är att skapa ett tryggare, mer attraktivt och roligare område för de boende. Genom att erbjuda villkorslösa sociala aktiviteter där de boende bor har ”Hänget” idag blivit en verksamhet som de boende ser fram mot att ta del av. En synergieffekt är att barn och unga från Briljantgatan och Topasgatan tar sig till kyrkans verksamheter på fredagar och söndagar. På frivillig basis erbjuds även läxhjälp för barn och ”Fikavagnen” för förbipasserande.

Pristagare 2023

  1. Årets ideella ledare: Magnus Andersson (Tynnereds Scoutkår)
  2. Årets business: Oskar Färjhage (ICA Supermarket Frölunda)
  3. Årets skollyft: Sarah Molu
  4. Årets lärare: Ulla Fäldt (Frejaskolan)

Pristagare 2022

  1. Årets ideella ledare: Henrik Källén (Proletärens FF)
  2. Årets business: Niklas Sandgren (Däck & Tvätt, Reningsborg)
  3. Årets hederspris: Conny Levik (initiativtagare Tynneredsdagen)
  4. Årets lärare: Monika Törnbäck (Vättnedalsskolan)
  5. Årets skollyft: Max Halltu (Frejaskolan)

Samarbete

Destination Tynnered är ett unikt samarbete mellan aktörer som delar ett starkt
samhällsengagemang och en lokal koppling till Tynnered.
I arbetsgruppen för Tynneredsdagen ingår representanter för Göteborgs stad, Stena Fastigheter,
Familjebostäder, Bostadsbolaget, Volvo Cars, Räddningsmissionen, Svenska kyrkan, Svenska Röda
Korset och Önnereds HK.